På dansens vingar

Finns det något mer romantiskt än pardans? Men dansprestationen kräver fysisk uthållighet. Dansmänniskor är alltid på jakt efter en partner som kan lyfta dansen till en högre nivå. En dansare använder ofta svettband och är noga med att byta sina kläder ofta. Det romantiska finns oftast i musiken, paret på dansgolvet är koncentrerade på att klara sina steg.

Som dansare drömmer du säkert om att finna en partner med liknande intressen. Om du använder dig av dejtingsidor kan du göra ett personlighetstest och sedan matchas med en likasinnad person.

Filmens värld

Det finns många Hollywood-filmer med dans-tema. ”Flashdance – what a feeling”, ”Dirty Dancing”, och ”A Chorus Line”, är bara några exempel. För biopubliken är det intressant att följa en ung talang som kliver av tåget i en storstad, med en resväska i handen, för att följa sina drömmar. Konkurrensen på skolan är knivskarp och motgångar oundvikliga, det är behagligt att sitta i biosoffan med en påse popcorn och se någon kämpa i sitt anletes svett för att nå sina mål.

Den som har lust att ta upp dansskorna själv och gå på en kurs, märker kanske att det såg roligare ut på film än vad det var i verkligheten. Trotts allt är det bara en del människor som har en gåva för denna aktivitet. En verbal person använder till exempel ord och tankar för att kommunicera, medan en dansare använder rörelse. Det blir en kulturchock för pratkvarnen att möta de tystlåtna dansmänniskorna.

Leave a Comment

mts_howto