Väcka danslusten hos barn

Sedan 2002 har Vansbro varit platsen för barn och ungdomar med dansen i sitt hjärta. Corazon Dance Läger handlar om att utmana och utveckla, under en veckas tid utbildas deltagarna i olika dansstilar och jobbar med att utveckla motorik, rytmik, smidighet och koordination. Deltagarna delas in i olika grupper och en unik dans per grupp skapas gemensamt under veckan och lägret avslutas med en uppvisning för publik. Tanken med lägret är att skapa en grogrund för olika dansstilar och väcka lusten att dansa, oavsett om du är nybörjare eller van.

Nästa stora dansstjärna växer fram i Vansbro

sommarläger för dans har vuxit sig mycket populärt i Sverige och trenden ser ut att hålla i sig. Många orter i Sverige kan erbjuda läger med inriktning mot dans och dessa läger lockar många, ung som gammal. Många drömmer om att bli nästa stora dansstjärna, att få dansa bakom kända artister eller kanske en dag stå där själv i spotlighten och vara huvudakt. En anledning till dansens popularitet tros vara alla de realityprogram där just dans (men även sång och drama) lyfts fram i olika talangjakter. Vem har inte sett ”So you think you can dance” eller ”Let´s dance” och drömt sig bort. Nästa stora stjärna kanske just nu skapas på ett läger någonstans i Sverige.

Biljard – en av många kvällsaktiviteter

biljard är en naturlig del av en lägervecka. En aktivitet där deltagarna slappnar av efter en lång dag fylld med dans och sång. Många av deltagarna brukar utmana varandra i en match innan läggdags och det har blivit en naturlig del av kvällsaktiviteterna. Många deltagare återkommer år efter år och det skapar en gemenskap och trygghet i att komma till Vansbro och träffa sina vänner med liknande intresse varje sommar. Kanske utmanar man varandra lite extra på kvällen just därför. Men det finns många andra aktiviteter på lägret för att varva ned på kvällen, t ex kan man bada, spela minigolf eller ta en promenad med sina vänner kring området. Eller så kan man bara slappna av med en god bok, kanske om dans.

Leave a Comment

mts_howto