Danskläder

Danskläder ska främja rörelseförmåga och smidighet under dansen. Det skadar heller inte om de är snygga och gör sig fina på kroppen. En dansares figur är ofta väldigt välsvarvad och muskulös precis på rätt ställen och med rätt danskläder blir själva dansnumret en fröjd för ögat på alla sätt och vis.

Danskläder kan vara de plagg som avses för träning samt plagg som används under uppvisningarna. För träning är de ofta ganska lika varandra med undantag för skor som i vissa fall kan ha klack beroende på dansform. Men låt oss ta upp kläder för dans under uppvisningarna.

Tango

Tango är en väldigt sensuell dans och rent av sexig. Angående kläder i tango ska kvinnan helst visa en del hud utan att vara vulgär. Slitsar på en snäv klänning är vanligt, liksom en djup V-ringning fram. Tangoskor på fötterna är ett faktum, de har en rem runt vristen och ofta en klack på ca 5 cm. Skorna får gärna vara smyckade med små detaljer och sömmar. Kvinnan bär ofta håret i en knut med en blomma eller en hatt som prydnad på huvudet.

För mannen är det ofta svarta halvvida byxor med rak skärning som gäller och en skjorta, kanske med en väst. Även mannens skor har en klack av lite bredare modell.

Linedance

Linedansen kännetecknas av cowboy-outfits med stövlar, jeans eller jeanskjol, rutig västern-skjorta och gärna en hatt på huvudet. Du kan också bära mockajacka med fransar eller en jeansjacka som påminner lite om 80-talets stilar. Linedansen är en lätt dans med tanke på klädstil, de flesta har åtminstone flera plagg som passar in och har man inte det går det lätt att hitta dem i närmaste klädbutik. Vill du börja med linedance och anamma den stilen kan du börja leta jeans eller skjorta på Johnells och se vad du hittar.

Hiphop

Gatudansen har gjort succé i hela världen och inte minst på grund av utstyrseln. Långa t-shirts, bar mage med en cropped t-shirt på tjejerna, stora jeans som gärna får visa den synliga kanten på underkläderna, kedjor om halsen och gärna en keps på huvudet. På fötterna? Sneakers givetvis. Dock kan det finnas hiphopare som klär sig lite mer elegant och varavr det med en gatustil.

Burlesque

Finns det något damigare och mer förföriskt än burlesque? Dansen är inspirerad av vilda västerns salooner eller Moulin Rouges damer i mamelucker i Paris. Idag kan du gå burlesque-kurser och klädstilen är mer än vågad. Korsetter, strumpeband, höga klackar, en genomskinlig spetsklänning, långa handskar ända upp till överarmarna och lösögonfransar och knallrött läppstift. Dröm dig bort till 1900-talets början och följ med i svängarna. Det här är verkligen dansen som går i erotikens tecken så ju läckrare du klär dig desto bättre.

Leave a Comment

mts_howto