Bugg – en sällskapsdans

Bugg är en svensk pardans som har fått sitt namn från jitterbug. Jitterbug är ett samlingsnamn som kommer från swing-danserna som till exempel Lindy hop. Många förknippar bugg med dansband men många buggar till 50-tals rock eller modernare musik. Sedan 1968 då den första kursen i bugg hälls i Gävle så har dansen varit väldigt populär men den förändras och utvecklas med de olika årtiondena. Idag finns buggkurser att delta i över hela landet och till och med Tony Irving håller buggkurs, så man kan få en känsla av att vara med i Let’s Dance på riktigt.

Elvis danssteg används i bugg

När man blir medlem på en dejtingsajt ska man försöka tänka efter vad man har för intressen. När man träffar någon online är det alltid bra att prata över nätet först och sedan ta steget att träffas. Om man tycker om att dansa är det helt perfekt att kanske testa en prova på kurs med bugg eller om det är sommar så brukar det anordnas dans i olika parker i Sverige. Det är ett roligt sätt att träffas på riktigt och man får garanterat en riktigt rolig dag eller kväll med många skratt. Det är enkelt att träffa någon likasinnad om man skriver ut det i sin profil att man tycker om bugg eller kanske är nyfiken på att lära sig att bugga.

Vi har alla kommit i kontakt med bugg. Vissa av oss växte upp med dansband och bugg under 80-talet och andra har dansat sen den kom på 60-talet. Men oavsett om du dansat själv eller inte så kan man förknippa det med glädje och skratt. Går man på en dansbana på sommaren kan man se många riktigt proffsiga dansare som får det att se så enkelt ut när det snurrar runt på dansgolvet. Men är det jobbigt att bugga? Det är en utmärkt konditionsträning för alla åldrar, man anpassar det efter sin takt och förmåga.

Två som dansar på vägen

Eftersom dans ger konditionsträning, skratt och fyller det sociala behovet så är det inte konstigt att dans gör att du lever längre. Det håller dig smidig, glad och fylld av energi. Det är något som enligt forskning attraherar andra människor. Så ligger bugg dig varmt om hjärtat och du vill hitta en danspartner, kan det vara ett smart drag att dejta någon med samma intresse för att ha roligt och utforska bugg tillsammans.

Leave a Comment

mts_howto