Fördelar med att kombinera dansen med cykling

Dans som träningsform har idag blivit mycket populärt. Runt om i landet dansas det allt från zumba till line dance, folkdans och hip hop för att bara nämna några former. Det är dock alltid viktigt att träna allsidigt, därför ska vi i den här texten gå igenom varför det kan vara fördelaktigt att kombinera dansträningen med cykling.

Att träna är bra för hälsan, faktiskt till och med så bra att det kan hjälpa till att förebygga cancer i viss utsträckning. Det är dock väldigt viktigt att man varierar sin träning. Att dansa är visserligen bra träning, men ofta upprepas samma rörelser gång på gång. Det gör att det är lätt att drabbas av förslitningsskador. För att förebygga det kan cykling vara ett riktigt bra komplement. Med rätt utrustning som en bra cykel och en hjälm av hög kvalitet från tooorch kan du få till en bra träning som stärker kroppen. Om du dessutom väljer att variera mellan långpass och intervaller så får du riktigt starka ben och lungor som klarar långa danspass.

Därför är cykling ett bra komplement till dans

Under corona har det blivit svårt att utöva dans som träningsform eftersom dansen ofta sker tillsammans med andra. Vissa små ställen har dock fått tillåtelse att hålla öppet för mindre grupper. Om du vill undvika smitta kan det vara bra att ha en annan träningsform att ta till. Vissa väljer dock att fortsätta med dans på distans för att skydda sina medmänniskor. Fördelen med cykling är att det är lätt att utföra i vardagen. Kanske kan du ta cykeln till jobbet, eller så tar du en tur när du kommer hem för kvällen. Genom att cykla bygger du både benstyrka och kondition, något som sedan är oslagbart att ha när du ska dansa. Det är även viktigt att komma ihåg att olika typer av träning bygger olika muskelgrupper. Genom att komplettera din dans med cykling kan du därför få en mer komplett styrka.

Förebygg depression

Att tvingas avstå från sin valda träningsform under pandemin gör att många känner sig håglösa. Det är ju allmänt känt att träning verkar förebyggande mot depression. För att inte hamna i det mörker det innebär att vara deprimerad är det viktigt att hålla fast vid någon träningsform när du inte kan utöva den du vanligen föredrar. Cykling bidrar också med att du får komma ut och andas frisk luft, något som dans sällan gör.

Leave a Comment

mts_howto