Hitta dansen  

Dans har olika betydelse för olika människor. Alltså ordet dans. Vad är dans? Dansen har genom människans historia spelat en viktig roll i livet, precis som sång och lek. Genom dans kan man uttrycka händelser i livet, tro och genom dans så kan man träffa sin livspartner. För många betyder dansen att uttrycka rörelser till musik, ljud och rytmer medan andra inte behöver ljud alls för att röra sig i en viss takt eller rytm. En del rör sig knappt alls men dansar ändå. För vissa är dans en stor balettuppsättning, medan det för andra är en kväll på dansbanan eller diskoteket.

Oavsett vilken betydelse dans har för dansaren så är det gemensamma att den har hälsofördelar. Det kan vara både en fysisk och psykisk terapi. Dansen gör personen glad och pigg och minskar hens stress. Dansen gör dansaren frisk och smart, förbättrar minnet och lindrar ångest och smärta. Vid de tillfällen dansaren inte orkar att dansa så kan hälsofördelarna ändå komma hen till god – bara genom att titta på andra som dansar.

A cross processed image of a vintage retro styled romantic hetrosexual couple dancing in bare feet on a beach a low tide. The dancers are lit by the headlights on a vintage car and are dancing on a deserted beach close to a suspension bridge and city skyscrapers in the background.

För att finna information om föreningar och organisationer som hjälper humöret så kan man vända sig till dans.se. Hundratusentals dansare använder sig av webbsidan för att hitta information om föreningar och även anmäla sig till kurser och tävlingar. Det är en mängd olika företag och föreningar, alla med koppling till dans, som använder sig av sidan, även Svenska Danssportförbundet, Sveriges Dansorganisation och Folkdansringen. Här kan alla arrangörer administrera sin verksamhet och hantera sina kurser, medlemsregister och kundkommunikation – till och med bokföringen går att administrera här. Några arrangörer som använder sig av dans.se är Wilson Dance Center, Sinclairs och Mälarsalen.

På dans.se finns en kalender där de olika arrangörerna kan tala om vad som är på gång i form av till exempel tävlingar och kurser och när en tävling är över finns här också resultatlistorna. Vill en dansare ha information om en organisation står det också att finna på webbsidan och skulle det saknas information kan det kostnadsfritt läggas till. Dock tillkommer en kostnad om 1,4 % av alla inkommande betalningar som registrerats i denna molntjänst.

Leave a Comment

mts_howto