Kombinera ditt intresse för dans och resor

Det finns otroligt många olika sorters danser man kan utöva, som man kan göra professionellt, som amatör eller rent av i konditionssyfte. En sak som är säker är dock att dansen lockar fram många positiva känslor och även har en positiv inverkan på hälsan. Oavsett om man är singel eller har en partner med samma intresse, så kan man dansa sig igenom såväl natten som de svåra stunderna i livet och skapa minnen som består. I Sverige är foxtrot och bugg populära pardanser men numera är det även relativt enkelt att hitta kurser inom både spansk flamenco och latinamerikansk rumba på många orter.

Reseintresserad med en passion för dans?

Att resa och dansa är två vanliga intressen och om du hör till en av dem som fattat tycke för båda delar, så varför inte kombinera dina intressen och åka på en dansresa? Passa på att njuta av sol och bad under dagen och dansa natten lång under resan. Att åka utomlands och uppleva nya kulturer, äta god mat och samtidigt få dansa är en alldeles speciell upplevelse. Tänk att lära dig en ny dans eller att få visa upp de flamenco-färdigheter du skaffat dig på en kurs här hemma, i Spanien. Precis som i Sverige finns det ofta kurser som man kan anmäla sig till och delta i även i utlandet. Därutöver kanske ditt intresse mättas bara genom att besöka fina dansställen i ett nytt land, men glöm inte packa ner en finklänning, dansskor och eyeliner så du kan göra vid dig ordentligt inför semesterdansen.

Hur bokar man danskurser utomlands?

Det är kanske inte så lätt att veta var man ska börja och beroende på destination så kan det vara svårt att hitta information på internet och i synnerhet på svenska. Om du inte redan är bekant med någon i landet du ska besöka kan det därför kännas tryggt att boka en dansresa som charter. Precis som vid traditionella charterresor kan du då boka både flyg och hotell samtidigt, samt all-inclusive om det är något för dig. Skillnaden är att dessa resor är specifikt inriktade på just dans, så chansen att möta många likasinnade under resans gång är ganska stor. Upplägget skiljer sig givetvis från researrangör till researrangör, och dansen kan bestå av gruppaktiviteter som antingen är mer inriktade på motionsrörelse, socialdans eller riktiga danskurser. En annan trygghet med att boka hela resan och dansen hos samma arrangör är att du kan ställa frågor och be om information på svenska, så att du därefter kan avgöra vilken resa som passar dig.

Det tåls att jämföra olika erbjudanden då det säkert kommer att bli ett glatt minne för livet för dig och din eventuella partner.

Leave a Comment

mts_howto